KOŠNICA MED MEDENI

Najnovija paleolingvistička istraživanja nalaze da riječ medicina, u stvari, potiče upravo od naše riječi med – koji je od pamtivijeka, u našem narodu i jeziku, sinonim za lijek, lječenje i ljekovitost! Kao kontrolni termin ovog nalaza, koristi se termin medvjed (onaj koji jede med), koja je nedvosmisleno nastala od korijena med, pa je time i mlađa (ili mnogo mlađa), a opet hiljadama godina u upotrebi i definitivno (kao ''kovanica'') starija od termina medicina, te tipična (kao i med) za slovenske narode na ogromnom evroazijskom prostoru od Jadrana do Beringovog mora. Treba li još nešto reći (za ''naš'' med)…!?

U ponudi 7 sortnih vrsta u dvije gramaže (500g i 930g).

Bagrem
500g i 930g

Bagremac
500g i 930g

Cvjetni
500g i 930g

Kesten
500g i 930g

Lipa
500g i 930g

Livadski
500g i 930g

Šumski
500g i 930g


Med medeni čine posebnim:

 • Stalno stručno savjetovanje, nadgledanje i vođenje svih angažovanih pčelara kooperanata;
 • Posebna inovativna tehnologija zrenja meda (kontrolisana atmosfera, temperatura, relativna vlažnost u prostoriji za čuvanje meda u rinfuzi i u skladištu gotovih proizvoda, količina prirodnog svijetla, te poseban prirodni materijal u kojem med leži/zori), fantastično naglašavaju slast i ukus prirodno prisutnih cvjetnih aroma i šećera u medu;
 • Dvostruka laboratorijska kontrola kvaliteta (u momentu prijema meda iz sopstvene ili proizvodnje kooperanta, te nakon procesa homogenizacije meda, pred punjenje tegli i prije otpremanja na tržište).

KOŠNICA PROPOLIS

Medena apoteka naših pčela
Propolis je najistraživaniji pčelinji proizvod. Brojne studije pokazuju da djeluje protiv bakterija, gljivica, virusa i upala, te da ima anestetički, antioksidacijski i antitumorski učinak. Potiče regeneraciju tkiva i jača imunološki sistem. Preventivnom upotrebom propolis čuva zdravlje, ublažava tegobe u slučajevima gripe, različitih viroza, upalnih procesa grla i usne šupljine. Korisiti se u akutnim stanjima promuklosti, parodontoze, te pojave neugodnog zadaha usne šupljine. Propolis je, dakle, prirodni antibiotik, antiseptik, antimikotik, djeluje antibakterijski i protuupalno, spazmolitik, anestetik, antioksidans, a in-vitro sprečava razvoj ćelija raka i utiče na imunološki odgovor, potiče cirkulaciju krvi i epitelizaciju lakših opekotina, površinskih ranica, ogrebotina i herpesa.

Ovaj, izuzetno zdrav pčelinji proizvod, nudimo u sljedećim pakovanjima i formatima:

 • Propolis kapi 10ml i 20ml
 • Propolis sprej 20ml i 30ml
 • Propolis sirovi 100g i više

KOŠNICA CVJETNI PRAH/POLEN

Proteinska i imunološka "bomba"
Pčelinji proizvod i čudesan rudnik korisnih vitamina, minerala, enzima, aminokiselina, fitosterola, antioksidansa, lipida, aromatskih spojeva, nezasićenih masnih kiselina… Osim fantastičnog uticaja na imunitet i vitalnost, polen se kao lijek koristi za sljedeća stanja: liječenje alergija, smanjenje stresa, poboljšavanje probave, liječenje bolesti dišnog sistema, bolesti prostate, simptoma PMS-a, podizanje energije, stabilizacija tjelesne težine, zaštitu organizma od prehlada, infekcija i razvoja tumora, zaštitu kardiovaskularnog sistema...

Nudimo ga u sljedećim pakovanjima i formatima:

 • Polen - 250g i polen u rinfuzi

KOŠNICA MATIČNA MLIJEČ

Eliksir ljepote i zdravlja
Proizvod koji je, u svojoj suštini, hrana za bebe pčele, posebno je značajan zbog blagodati svojih sastojaka, poput vitamina B-kompleksa (pantotenska kiselina/vitamin B5 i piridoksin/vitamin B6). Matična mliječ sadrži 12.5% sirovih bjelančevina (uključujući i određenu količinu različitih aminokiselina), 11% jednostavnih šećera (monosaharidi), relativno visoku količinu (5%) masnih kiselina, mnoge minerale, neke enzime, antibakterijske i antibiotske sastojke te vitamin C. Povoljno djeluje i stimuliše imunitet, stimuliše rast glija ćelija te neuronskih matičnih ćelija u mozgu. Empirijski je dokazano da smanjuje holesterol, ima protuupalno djelovanje, liječi rane, te ima antibiotske efekte. Na osnovu preliminarnih naučnih i laboratorijskih istraživanja (na ćelijama i laboratorijskim životinjama) matična mliječ djeluje i na spektar drugih bolesti, o čemu se još čekaju precizni i zvanični naučni podaci. Matična mliječ regeneriše organizam iznutra i spolja!

Nudimo je u sljedećem pakovanju:

 • Ampula 10g

KOŠNICA MJEŠAVINE

Važno je napomenuti da je med idealan konzervans za ostale pčelinje proizvode i druge proizvode (suvo i orašasto voće i sl.), te da se jedino svi pčelinji proizvodiu mogu međusobno mješati u korist krajnjih konzumenata. Sljedeće mješavine, koje svojim udruženim i sinergijskim djelovanjem imaju nemjerljivo pozitivan i snažan uticaj na humano zdravlje, dugovječnost i vitalnost, nudimo u deklarisanim kombinacijama i formatima: 

 • med & mliječ 250g i 500g;
 • med & mliječ & polen 250g i 500g;
 • med & mliječ & propolis 250g i 500g.

HACCP standardizacija…

i sertifikacija (u toku) od strane globalno vodeće kuće - SGS. Uskoro uvođenje i IFS sertifikacija – globalno vodeći standard u oblasti prehrambenih proizvoda.

CJENOVNIK PROIZVODA

Ovdje možete preuzeti cjenovnik naših proizvoda.

Cjenovnik opreme, pribora i hrane za pčele  Cjenovnik pčelinjih proizvoda